A B12-vitamin előnyei

Szív-és érrendszer:
Csökkenti a koleszterin és a homocisztein szintjét, ami szívrohamot okozhat. A vörösvértestek termeléséhez szükséges.

DNS/RNS szintézise:
Számos tényező befolyásolhatja a DNS/RNS replikációját, például a toxinok, a szabad gyökök, a magas vércukorszint és az omega-6 zsírok magas szintje. A B12 -vitamin segít a helyes replikációban. A DNS/RNS támogatja a szervezet neurológiai funkcióit.

Idegrendszer:
Az idegek szigetelő burokba vannak burkolva, amely mielin néven ismert fehérjéből készül. A B12 -vitamin elengedhetetlen e mielinhüvely fenntartásához az idegek körül.

Anyagcsere:
Szükséges a folsav felszívódásához, és elősegíti az energia felszabadulását a sejtek megfelelő működéséhez.

B12-vitamint tartalmazó élelmiszerek

Élelmiszerforrás

mg / 100 g (hozzávetőleges)

Marha máj

60

Sertésmáj

30

Polip

20

Hering

13,7

Makréla

12

Szardínia

11,1

Tonhal

9,4

Sertéshús

2

Bárányhús

2

A B12-vitamin-hiány tünetei

  • Vészes vérszegénység kialakulása (az egyik fő tünet)
  • Fáradtság, gyengeség
  • Székrekedés
  • Fogyás
  • Étvágytalanság
  • Hányinger

Ajánlott adagolás:

Csecsemők: (0-12 hónap): 0.4 – 0.5 mcg / nap

Gyermekek: (1 és 13 év között): 0.9 – 1.8 mcg / nap

Serdülők: (14-18 éves): 2.4 mcg / nap

Felnőttek: (19 és idősebbek): 2.4 mcg / nap

Szoptató nők: 2.8 mcg / nap

Terhes nők: 2.6 mcg / nap

SWISS ENERGY TERMÉKEK, AMELYEK B12-VITAMINT TARTALMAZNAK

MULTIVITAMINS

ACTIVE

IMMUNITY BOOST

HEALTHY GROWTH

SMART BRAIN

KIDS

MULTIVIT

MAGNESIUM

ACTIVELIFE

NEUROFORCE

PRENATAL MULTIVIT