A B3-vitamin előnyei

Anyagcsere:
Fokozza a B csoport többi vitaminját, hogy fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat metabolizáljon energiaforrássá (glükózzá). Részt vesz a vércukorszintet szabályozó inzulin szintézisében. Ezenkívül a B3-vitamin támogatja az enzimaktivitást, amely felgyorsít bizonyos kémiai folyamatokat.

Kardiovaszkuláris működés:
Csökkenti a „rossz” koleszterinszintet és növeli a „jó” koleszterinszintet. Részt vesz a vérkapillárisok tágításában és javítja a keringési funkciókat.

Emésztés:
Serkenti a sósav termelését, amely szükséges az emésztés megfelelő működéséhez, és javítja a hasnyálmirigy egészségét.

Méregtelenítés:
A B3-vitamin segíti a szervezetet a méreganyagok és a káros vegyi anyagok eltávolításában.

Kiválasztás:
Megkönnyíti a különféle nemi és mellékvese hormonok termelését.

B3-vitamint tartalmazó élelmiszerek

Élelmiszerforrás

mg / 100 g (hozzávetőleges)

Hal (tonhal)

22,1

Csirke és pulyka

14,8

Báránymáj

16,7

Sertéshús

10,9

Földimogyoró

13,8

Marhahús

9,0

Gomba

6

Zöldborsó

2,1

A B3-vitamin-hiány tünetei

  • Bőrproblémák (dermatitis, bőrelváltozások, gyulladt bőr)
  • Gyomor-bél traktus megbetegedése (hasmenés, émelygés és rossz étvágy)
  • Szájirritáció, a nyelv duzzanata
  • Mentális károsodás (dezorientáció, demencia, depresszió, ingerlékenység és érzelmi instabilitás)

Ajánlott adagolás:

Csecsemők: (0-12 hónap): 2 - 4 mg / nap

Gyermekek: (1 és 13 év között): 6 - 12 mg / nap

Serdülők: (14-18 éves): 14-16 mg / nap

Felnőttek: (19 és idősebbek): 14-16 mg / nap

Szoptató nők: 17 mg / nap

Terhes nők: 18 mg / nap

SWISS ENERGY TERMÉKEK, AMELYEK B3-VITAMINT TARTALMAZNAK

ACTIVE

KIDS