A B5-vitamin előnyei

Anyagcsere:
Fokozza a B csoport többi vitaminját, hogy fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat metabolizáljon energiaforrássá (glükózzá). Energiatermelő kémiai reakciók koenzimjeként hat.

Kiválasztás:
Megkönnyíti a különféle nemi és mellékvese hormonok termelését.

Szív-és érrendszer:
Szükséges a vörösvértestek termeléséhez. Csökkenti a rossz koleszterinszintet. Csökkenti a magas vérnyomást.

Idegrendszer:
Stimulálja az agyban levő neurotranszmittereket, amelyek jeleket hordoznak az egész testben, hogy fenntartsák a szervezet megfelelő működését.

B5-vitamint tartalmazó élelmiszerek

Élelmiszerforrás

mg / 100 g (hozzávetőleges)

Gomba (szárított shiitake)

21,88

Sütőélesztő

11

Szója

6,8

Marha

6,4

Sertésmáj

5,8

Káposzta

4,5

Hajdina

4,4

Alma

3,5

A B5-vitamin-hiány tünetei

  • Gyomor-bél traktus megbetegedése (hasmenés, émelygés és rossz étvágy)
  • Mentális károsodás (depresszió, ingerlékenység és érzelmi instabilitás)
  • Csökkent immunitás, ami hajlamosít a gyakori fertőzésekre
  • Felső légúti fertőzések
  • Hipoglikémia
  • Izomgörcsök

Ajánlott adagolás:

Csecsemők: (0-12 hónap): 1,7 - 1,8 mg / nap

Gyermekek: (1 és 13 év között): 2 - 4 mg / nap

Serdülők: (14-18 éves): 5 mg / nap

Felnőttek: (19 és idősebbek): 5 mg / nap

Szoptató nők: 7 mg / nap

Terhes nők: 6 mg / nap

SWISS ENERGY TERMÉKEK, AMELYEK B5-VITAMINT TARTALMAZNAK

KIDS