A B9-vitamin előnyei

Szív-és érrendszer:
Szabályozza a homocisztein és a nitrogén -oxidok szintjét a vérben. A magas homocisztein szint szívbetegségekhez vezethet. A nitrogén -oxidok szabályozzák a vérnyomást és a vérlemezkék aggregációját. A vörösvértestek termeléséhez szükséges.

Idegrendszer:
Szükséges a neurotranszmitterek és kémiai anyagok szintéziséhez, amelyek felelősek a jelek átviteléért az idegrendszerben, és fenntartják a szervezet más rendszereinek működését.

Reprodukció:
A folsav pozitív hatással van a magzat idegrendszerének fejlődésére, különösen a terhesség elején.

B9-vitamint tartalmazó élelmiszerek

Élelmiszerforrás

mg / 100 g (hozzávetőleges)

Spárga

260

Földimogyoró

240

Máj (Marha, csirke)

240

Bab

160

Petrezselyem

110

Dara (Hajdina, zab)

30

Spenót

80

A B9-vitamin-hiány tünetei

  • Pattanások
  • Repedt ajkak vagy szájzugok
  • Gyengeség
  • Anémia
  • Csontritkulás
  • Magas vérnyomás
  • Hányinger

Ajánlott adagolás:

Csecsemők: (0-12 hónap): 65 – 80 mcg / nap

Gyermekek: (1 és 13 év között): 150 – 300 mcg / nap

Serdülők: (14-18 éves): 400 mcg / nap

Felnőttek: (19 és idősebbek): 400 mcg / nap

Szoptató nők: 500 mcg / nap

Terhes nők: 600 mcg / nap

SWISS ENERGY TERMÉKEK, AMELYEK B9-VITAMINT TARTALMAZNAK

ACTIVE

KIDS

ANTI-AGE